Els 10 mites típcs del gimnàs seran analitzats a continuació, són creences que sempre han estat presents als gimnasos, però que no son del tot cert:

Mite 1. Per marcar les abdominals s’han de fer moltes abdominals

Totalment fals, és un del mites mes extesos a les sales de gimnàs. El creure que per marcar “six pack” s’han de fer abdominals és un gran error. El primer que s’ha de fer és treure el greix subcutani. Tots tenim abdominals i la millor manera per poder veure-les és un alimentació enfocada a aquest objectiu.  Per moltes abdominals que fem, si no eliminem el greix que les envolta, no les veurem mai. Hem de trobar un equilibri entre alimentació i exercici.

Mite 2. Quant més suem més calories estem cremant

Fals, el suar no és un indicatiu de consum de calories, la suor és un mecanisme del cos per refrigerar-lo, el pes que es perd és momentani ja que al rehidratar-nos recuperem tot el pes perdut, no per suar més esteu cremant més.

Mite 3. L’exercici aeròbic crema mes greix que el treball de força

Ni verdader ni fals, s’ha de trobar un equilibri entre el dos, a més masa muscular tinguem  millor ja que el múscul consumeix mes calories incrementant el nostre metabolisme, l’exercici cardiovascular treballa més en vies del glucogen, però sense entrar molt amb fisiòlogia, el millor és el exercici d’alta intensitat (HIIT) on es combina exercici cardiovascular i de força.

Mite 4. A la sentadilla no s’ha de passar dels 90º, passar del 90º és lesiu

Fals, són dos exercicis diferents el treball fins als 90º o profunda, la primera dona més enfasi als quàdriceps i la segona al gluti, però la màxima tensió del genoll és quan arriben als 90º, quan busquem una sentadilla profunda el més important és tenir una bona tècnica, el perill ve quan no es fa bé, el millor és combinar les dos.

Mite 5. Fer exercici en dejú crema més greix

Ni verdader ni fals, és molt més complexe del que sembla i més endavant dedicarem un article només a aquest tema, però entrenar sense esmorzar no vol dir que el nostre cos estigui en dejú.

Mite 6. Quants més dies entrenem millor

Fals. La frase NO PAIN NO GAIN, queda molt bé en una camiseta però no és correcta, sense recuperació no hi ha compensació ni millora, el descans és essencial perquè el nostre cos millori i assimili els entrenaments, MÉS NO ÉS MILLOR, MILLOR ES MILLOR! Fa falta un equilibri entre entrenament i recuperació.

Mite 7. L’aigua amb sucre treu les agulletes

Fals, l’aigua amb sucre l’únic que fa és posar calories innecessàries i augmentar la insulina, les agulletes són trencaments microfibrilars i l’únic que accelera una mica el procés de recuperació són els aminoàcids, principalment el de cadena ramificada (BCAA’S).

Mite 8. Si ets dona i fas peses tindràs cos d’home

Fals. Les dones ho tenen molt més difícil que el homes per augmentar la seva massa muscular, principalment per una hormona esteroidea com és la testosterona, les dones produeixen molt menys que els homes, això tampoc vol dir que no puguin guanyar massa muscular, però serà un procés molt lent.

Mite 9. Menjar carbohidrats a la nit és dolent

Fals. No s’ha de tindre tanta por al carbohidrats, només s’ha de saber quants tenim de prendre al dia. Portant un bon control de les quantitats i de la qualitat, és indiferent l’hora on els posem.

Mite 10. Moltes repeticions poc pes per definir, poques repeticions amb molt pes per “volum”

Fals. Més bé és al revés està més que demostrat i estudiat que el rang per a treballar hipertrofia és entre 8 – 12 rep descansos de 45”-60” i per treballs de força entre 1-6 rep 90 – 5’, de forma molt abreviada i general, però el treballar a baixes repeticions amb molt de pes estarem potenciant més la força que la hipertrofia i treballar per damunt de les 15-20 rep el múscul pràcticament no crea cap adaptació.