Dintre de la família d’activitats dirigides dels centres fitness, ens podem trobar el Ciclisme Indoor, una de les activitats més demandades pels usuaris gràcies als seus beneficis, tant fisiològics com psicològics.

És un programa d’entrenament realitzat sempre sobre una bicicleta estàtica que posseeix un disc d’inèrcia que aconsegueix que el pedaleig sigui més natural i similar a les bicis de ruta i de muntanya.

És freqüent parlar del ciclisme Indoor com un treball aeròbic, però tanmateix, les sessions d’aquesta activitat poden contenir un treball de resistència cardiovascular, entrenament intervàl·lic, entrenament de velocitat i de força.

Ciclisme indoor

Si encara dubtes o no has provat les nostres classes de Ciclisme Indoor, queda amb aquests beneficis per decidir-te a venir amb nosaltres:

FISIOLÒGICS
 1. Baix impacte articular, per tant, redueix el risc de lesions.
  Exercici de baix impacte, per tant, és un entrenament on els nostres genolls i articulacions estaran més segures. Pràctica recomanada per persones que sofreixen ARTRITIS, segons informa un estudi realitzat per la Universitat de Noruega de Ciència i Tecnologia (NTNU).
 2. Ajuda a la pèrdua de greix corporal.
  Entrenament ideal per a “cremar calories”, ja que depenent de la intensitat és possible arribar al consum de les 700 kcal en cada sessió (depenent de la durada). A més, l’entrenament intervàl·lic provocarà que també consumim calories després de l’exercici.
 3. Millora la Capacitat Cardiovascular, tonifica cames, gluti i abdominals.
  Al ser un entrenament intervàl·lic, el ciclisme Indoor millora la resistència tan Aeròbica com l’Anaeròbica. I no tan sols treballaràs la resistència, sinó que també millora el To muscular, especialment la zona del Core, Glutis i Cames.
 4. Millora la salut del nostre cor.
  Diferents estudis demostren que ajuda a millorar l’aptitud cardiovascular i que enforteix el nostre cor, millora el ritme cardíac i disminueix la pressió arterial.
PSICOLÒGICS
 1. Redueix l’estrès diari.
  Ens ajudarà a reduir l’estrés i alleugerar les tensions generades durant el dia, per tant és ideal practicar ciclisme Indoor després d’una dura jornada de treball. La pràctica diària del ciclisme Indoor redueix els nivells de cortisol (hormona que alliberem amb resposta a l’estrès).
 2. Augmenta l’autoestima i produeix “químics” de la felicitat.
  Està clar que la pràctica d’activitat física pot ajudar a sentir-te bé i a veuret millor, per tant, la percepció que tindràs sobre tu mateix/a serà més positiva, com a conseqüència augmentarà la teva autoestima. El ciclisme Indoor allibera una sèrie de substàncies químiques al nostre cervell, com són les endorfines o la serotonina. Les endorfines són les responsables de sentir-nos més energètics; i els nivells baixos de la serotonina van associades a la depressió i estats d’ànims negatius.
 3. Ajuda a dormir millor
  La serotonina no solament millora l’humor, sinó que afavoreix la producció de melatonina, que és l’hormona relacionada amb el son. Per tant, gràcies al ciclisme Indoor aconseguirem una millor qualitat i quantitat de la son.
 4. Millora les relacions socials i interpersonals.
  El ciclisme Indoor es realitza amb grup, amb classes col·lectives, per tant ha de ser molt motivant poder pedalejar rodejat de persones amb els mateixos objectius que els teus. A part, és una bona oportunitat per a conèixer gent nova i fer nous amics. A mesura que millori la nostra autoconfiança i tinguem més contacte amb altres persones, més podrem relacionar-nos. La música de les sessions i l’ambient divertit i d’esforç estimula les relacions socials.