Que son?

Les agulletes son petites rotures microfibrilars, que es produeixen per una inflamació del múscul, quan aquest rep un estímul superior al que està adaptat, per això quan després d’estar un temps sense fer esport tornem a treballar el músculs, tenim agulletes o quan fem un canvi de rutina on interfereixen diferents fibres musculars que portaven temps inactives o que no rebien suficient estímul, també tenim agulletes.
El procés d’entrenament ha de ser sempre progressiu i buscar una adaptació en el temps, no és bo tindre agulletes molt extremes, recordeu que és una inflamació muscular, inclús pot produir febre i limitació de mobilitat per la inflamació del múscul, normalment marxen en 3-5 dies, el punt més àlgid de dolor és a les 48h i es curen soles no hi ha res miraculós que les curo, el mite del aigua i sucre, o sento però es això un mite. Algun estudi recent, ha demostrat que la suplementació amb aminoàcids essencials, Bcaa’s podem augmentar la recuperació, però es curen soles de forma natural.

Es bo entrenar amb agulletes?

És cert que les agulletes es curen fen més esport però, compte, dependrà molt del grau de dolor, si el dolor és molt intens és millor deixar el múscul descansar i que es recuperi de l’estrès al que ha estat sotmès
Si el dolor no és molt intens, podem entrenar, inclús repetir el mateix exercici que ens va produir les agulletes, també és una forma d’accelerar la recuperació, però a una intensitat menor que el darrer cop.
Hi ha estudis que demostren que segons la intensitat de les agulletes, farà que el nostre entrenament sigui menys efectiu (Twist y Eston, 2009; Marcora y Bossio, 2007; Burt y Twist, 2011), així que si estem buscant rendiment i eficiència, millor entrenar un altre grup muscular i donar temps al que tenim el dolor a que es recuperi.

Com podem prevenir les agulletes?

Si el que vols és que no t’apareguin les agulletes, el millor és incrementar la intensitat i durada dels entrenaments d’una manera gradual i progressiva (Cheung et al., 2003). També és important realitzar un bon escalfament abans de cada sessió, ja que encara que no està demostrat que puguin evitar les agulletes, uns bons exercicis d’escalfament prepararan els nostres músculs per al treball posterior i disminuiran lleugerament el dolor muscular.

I el més important de tot, TINDRE AGULLETES NO ÉS SINTOMA D’HAVER ENTRENAT BÉ!!