El ball és una bona activitat perquè la gent de totes les edats aconsegueixi mantenir-se en forma. A més de ser divertit, el ball té molts beneficis positius per a la salut, guanyem en forma física i ens sentim més àgils i millor en tots els aspectes.
 

A NIVELL FÍSIC:

Ens movem, exercitem músculs i articulacions que d’altra manera no treballaríem. Això ens fa sentir millor físicament i el nostre cos ens permet més llibertat de moviments. Tonifiquem la musculatura, guanyem en força i resistència. També el cor bombeja millor i tot el cos respira salut.

El ball és una gran activitat per a aquelles persones amb risc de malalties cardiovasculars. Diversos estudis han demostrat que les persones amb insuficiència cardíaca que van practicar el ball com a exercici, van millorar la salut del seu cor, així com la respiració, i la qualitat de vida de manera significativa.

La pèrdua de pes és un altre dels beneficis, cal practicar-lo de forma habitual.

 

A NIVELL NEUROLÓGIC I HORMONAL:

El moviment en general i el ball específicament, genera canvis en el cervell, ja que modifica els circuits cerebrals. Sabem que la característica més important del cervell és la seva plasticitat i aquest òrgan que regeix totes les funcions del nostre cos està molt feliç quan ballem.

Als 20 minuts de fer exercici el nostre cos genera endorfines, les anomenades hormones del plaer. Aquestes hormones tenen la capacitat de generar en nosaltres sensació de benestar i més capacitat de concentració.

De fet, el ball té una característica que és que s’acompanya de música. Doncs bé, s’ha comprovat que alguns tipus de música baixen el cortisol, hormona de l’ estrés. Per tant podem dir que el ball és un relaxant natural per a nosaltres.

També millora l’autoestima del client. La dansa és una activitat social, ajuda amb els sentiments d’aïllament que pateixen les persones que tenen depressió i les persones grans que viuen soles.

 

A NIVELL EMOCIONAL I SOCIAL:

Normalment ballem en companyia, sigui ball en parella o sense. El ball ens fa estar oberts, socialitzar-nos i compartir. Coneixem gent nova i nous interessos. Ens divertim.

La paraula emoció ve de e-movere (moure’s), així que ningú no pot discutir que quan ens movem estem incidint directament sobre el nostre món emocional. Per tot el que hem dit, la dimensió física, hormonal, social… ens sentim de més bon humor, ens baixa l’ estrés, sortim de classe més contents i relaxats.

Altres aspectes com la memòria, que treballem en haver de recordar una seqüència de passos, l’autocontrol, que practiquem en haver d’activar i inhibir moviments determinats, l’equilibri i la coordinació també es veuen beneficiats quan tenim una disciplina de ball.

 

AL NOSTRE GIMNÀS WAPS:
Entre altres activitats dirigides oferim la Zumba, que és una disciplina de ball molt divertida, que poden practicar tant homes com dones de qualsevol edat.

No t’avorreixes: la importància d’aquesta disciplina és evitar l’avorriment, perquè no l’abandonis. Un dels beneficis del zumba és que canvia per complet la idea de l’esport, gràcies a la música que s’utilitza; barreja de sons llatins i actuals com reggaeton, salsa, cúmbia, flamenc, merengue,  rumba i samba, entre d’altres. Els passos de zumba són molt senzills.

Practicable en qualsevol lloc: aquesta disciplina la pots trobar a moltes ciutats, pel que si et vas de vacances i trobes a faltar fer exercici, et garantim que podràs trobar una classe sense problemes.

I a tu, quan penses venir a ballar??