Practica esport per la teva salut física, i també mental!

Sempre tenim l’esport molt present com una manera de millorar la nostra salut física, però no hem d’oblidar que la pràctica d’activitat física també ens pot ajudar a millorar la nostra salut mental!

Aquí et deixem alguns dels principals beneficis en l’àmbit psicològic que obtindràs amb la pràctica d’esport de manera regular:

– Produeix els anomenats “químics de la felicitat”: afavoreix l’alliberació d’endorfines, les substàncies químiques que genera el nostre cos i que produeixen sensació de felicitat i eufòria.

– Redueix l’estrès: no hi ha res millor per a desconnectar de les nostres preocupacions diàries jugant una partida de pàdel, anant al gimnàs o sortint a córrer. A més, l’exercici també incrementa la producció de norepinefrina que modera la resposta del nostre cervell a l’estrès.

– Millora l’autoestima: l’esport t’ajudarà a tindre una imatge de tu mateix millorada. No té a veure amb el teu pes, edat o nivell de rendiment, parlem de què l’exercici físic pot elevar la percepció positiva del teu propi atractiu i fer que et valoris més.

– Millora les teves relacions socials: millorant la teva autoconfiança, milloraràs les possibilitats d’arribar als altres.

– Alleuja l’ansietat: l’alliberació de neurotransmissors durant la pràctica d’activitat física pot ajudar a calmar-se a aquelles persones que pateixen d’ansietat.

– Prevé el deteriorament cognitiu.

– Millora la teva memòria: incrementa la producció de cèl·lules de l’hipocamp que són responsables de la memòria i l’aprenentatge.

– Incrementa la teva capacitat cerebral: produint més neurones i més connexions entre elles (neurogènesi) el teu cervell guanyarà forma i augmentarà la seva capacitat d’aprenentatge.