Saps què és el Trail Running? No és més (ni menys) que córrer per terreny de muntanya.
La muntanya és una bona opció per a tots aquells esportistes que senten curiositat per experimentar una nova forma de practicar esport en un escenari de gran bellesa.

Per si estàs pensant a iniciar-te, i en les teves primeres sortides a la muntanya, et deixem una sèrie de recomanacions que poden ajudar-te:


– Tingues paciència: com a totes les disciplines esportives, hem d’anar adaptant-os tant a l’esforç que realitzarem, com al nou mitja natural en el qual el desenvoluparem.


– Caminar o córrer? En les pujades fortes valora si avances més caminant o corrent, i el tipus d’esforç que això et suposa. Hauràs d’anar coneixent progressivament les teves capacitats i adaptar el nivell d’esforç en conseqüència. Valora el desnivell i la dificultat del terreny tant en pujades com en baixades, per triar el teu ritme.


– Fes atenció a les baixades! Si bé baixar pot semblar més fàcil aparentment perquè no requereix la mateixa intensitat d’esforç, també és cert que aquest poden ser complicats i exigents per la seva dificultat tècnica. Els genolls no estan acostumats a aquest tipus de sobrecàrrega, així que haurem de potenciar el treball de força per protegir-los bé.


– Tria bé els materials. És important portar un calçat específic amb una bona adherència al terreny, una motxilla de hidratació, així com portar tot el material necessari tenint en compte les previsions meteorològiques, i la durada de la ruta.


– Escolta el teu cos. Ningú es coneix millor que tu, així que para quan ho creguis necessari.

Gaudeix a l’hora de l’esport i de la natura! Practica trail running!