
"SUPERSÈRIES"

DOMINADES

SALTAR A CORDA

FLEXIONS

TRAIL RUNNING

ESPATLES

BURPEES

ENTRENAMENT DE TRÍCEPS

ENTRENAMENT PLIOMÈTRIC

PECTORALS

PROTEÏNA VEGETAL

ESTIRAMENTS

LA IMPORTÀNCIA DEL TREBALL DE GLUTIS

VITAMINA D

REPETICIÓ MÀXIMA (RM)

SALUT FÍSICA I MENTAL

CORE

GAC

RESILIENCIA

ENTRENAMENT DE LA FORÇA

CROSSHIIT

EXERCICI A CASA-SEGEUIX EN FORMA DURANT EL CONFINAMENT

CICLISME INDOOR – UNA VISIÓ GLOBAL SOBRE ELS SEUS BENEFICIS

Els Entrenaments Personals. Una Eina Molt Eficient

Evitem les lesions

Pilates & Yoga

Entrenaments WAPSTRAINING i HIT – El material complementari

Entrenament físic en nens/es

Les agulletes

L'Estrès

Hipopressius i el seu entrenament

Entranament Propioceptiu

Beneficis del ball

El Sol Pèlvic

Activitats d'estiu

10 Mites Típics del Gimnàs
-
"SUPERSÈRIES"
Entrenes el creixement muscular i creus que t’has estancat una mica? Doncs això et pot interessar! Coneixes el mètode de les “supersèries”? Consisteix a executar diferents exercicis seguits, amb un pes més baix de l’habitual (ja que farem més repeticions) i sense pràcticament descans entre les sèries. Els beneficis d’aquest tipus d’entrenament són: – Evitar que el múscul s’acostumi a un tipus d’estímuls determinat. – Aconseguirem més definició i fabricació de fibres de qualitat, sense a penes greix. – Major aportació de sang als músculs Es poden fer combinant exercicis del mateix grup muscular, o de músculs antagonistes. El nombre de repeticions ha d’estar entre les 10-12. Recomanem alternar aquest mètode amb períodes d’entrenament del mètode més habitual (amb càrregues més elevades i majors temps de descans) per aconseguir músculs més grans i amb fibres de major qualitat. Si tens dubtes, consulta als nostres tècnics de Fitness! -
DOMINADES
Les "dominades" són un exercici molt complet per enfortir la nostra musculatura de la part superior del cos, i en concret els músculs de l'esquena.
Si no les practiques, ja tens un nou repte!
Si encara no ets capaç de realitzar ni una repetició completa, hauràs de començar per enfortir tots els músculs implicats: els de l'esquena, les espatlles, el pit i els braços.
Tot això sense descuidar el treball de la zona abdominal.
Dividir l'exercici en diferents fases, treballant cadascuna per separat, també és un bon mètode per aconseguir realitzar dominades amb èxit.
- Podem passar uns dies fent només la meitat del recorregut.
- Després podem centrar-nos a fer repeticions isomètriques (és a dir, mantenint aquesta posició a la meitat del recorregut, sostenint el pes del nostre cos, durant alguns segons (que anirem incrementant a mesura que anem aconseguint més força)
- I per últim, treballarem la fase més important per aconseguir força a la nostra esquena, braços i espatlles: la fase excèntrica. O podem fer començant, amb l'ajuda d'un company o companya, des de la flexió de colzes, per anar baixant de forma molt lenta i controlada.
Acceptes el repte? Fem dominades! -
SALTAR A CORDA
Un exercici tan simple com saltar la corda ens pot aportar molts beneficis per la nostra forma física i la nostra activitat esportiva.
Cada vegada, més entrenaments inclouen aquesta pràctica en les seves sessions.
En què ens pot ajudar saltar la corda?
- Millorar la nostra forma física (resistència, velocitat, coordinació i potencia
- En l'àmbit muscular treballem la musculatura de tot el cos, però principalment la de les cames i els braços.
- Es pot aconseguir una alta crema de calories.
A què esperes? Torna als "orígens"! Salta la corda! -
FLEXIONS
Generalment, totes i tots coneixem que són els "fondos" o "flexions".
És un exercici molt complet que es pot fer a qualsevol lloc, sense cap mena de material, i que es pot fer anar com a escalfament o dintre de la part central d'una sessió d'entrenament.
El que de vegades ja no tenim tant clar és amb quina amplada de mans les hem d'executar.
Depenent d'aquesta posició o amplada de mans, els músculs involucrats o que treballaran més, seran uns o uns altres.
El primer que has de tenir en compte, és que independentment de com col·loquis les mans, la clau estarà a mantenir els colzes alineats amb els nostres canells durant tota la flexió.
- Mans molt juntes: El treball de tríceps serà més intens que el del pectoral (tot i que igualment estarà activat el pectoral menor, l'infraespinós de les teves espatlles i l'avantbraç). Atenció amb aquesta posició! Com que no és un moviment molt natural pot provocar lesions si no es fa amb la tècnica correcta.
- Mans obertes a l'amplària de les teves espatlles: amb aquesta posició aconseguirem una bona activació del pectoral major i també del tríceps. Sens dubte la millor opció per treballar ambdós músculs intensament.
- Mans a major amplària de les espatlles: el treball sobre el pit s'intensifica i necessitarem més força d'aquest múscul que en les altres variants.
I sobretot, sigui quina sigui la variant que triïs, recorda mantenir sempre l'esquena recta, els glutis activats i l'abdomen fent força perquè no baixin els teus malucs, mentre realitzes l'exercici sense forçar mai les teves espatlles amb gestos "poc naturals".
Fem flexions? 😉 -
TRAIL RUNNING
Saps què és el Trail Running? No és més (ni menys) que córrer per terreny de muntanya.
La muntanya és una bona opció per a tots aquells esportistes que senten curiositat per experimentar una nova forma de practicar esport en un escenari de gran bellesa.
Per si estàs pensant a iniciar-te, i en les teves primeres sortides a la muntanya, et deixem una sèrie de recomanacions que poden ajudar-te:
- Tingues paciència: com a totes les disciplines esportives, hem d'anar adaptant-os tant a l'esforç que realitzarem, com al nou mitja natural en el qual el desenvoluparem.
- Caminar o córrer? En les pujades fortes valora si avances més caminant o corrent, i el tipus d'esforç que això et suposa. Hauràs d'anar coneixent progressivament les teves capacitats i adaptar el nivell d'esforç en conseqüència. Valora el desnivell i la dificultat del terreny tant en pujades com en baixades, per triar el teu ritme.
- Fes atenció a les baixades! Si bé baixar pot semblar més fàcil aparentment perquè no requereix la mateixa intensitat d'esforç, també és cert que aquest poden ser complicats i exigents per la seva dificultat tècnica. Els genolls no estan acostumats a aquest tipus de sobrecàrrega, així que haurem de potenciar el treball de força per protegir-los bé.
- Tria bé els materials. És important portar un calçat específic amb una bona adherència al terreny, una motxilla de hidratació, així com portar tot el material necessari tenint en compte les previsions meteorològiques, i la durada de la ruta.
- Escolta el teu cos. Ningú es coneix millor que tu, així que para quan ho creguis necessari.
Gaudeix a l'hora de l'esport i de la natura! Practica trail running! -
ESPATLES
Les espatlles, o músculs deltoides, solen ser un "oblidats" als nostres plans d'entrenament, o no els hi prestem la deguda atenció.
Les teves espatlles participen en quasi la totalitat de moviments que fas amb el tren superior: des d'un "curl de bíceps" fins a unes "extensions de tríceps".
El seu entrenament ens aportarà grans beneficis no tan sols en l'àmbit estètic, sinó també en termes de força: com més forts siguin, millor podràs executar la resta d'exercicis de la teva part superior del cos.
Així que ja saps: no t'obsessionis amb l'entrenament dels teus braços solament, i treballa bé les teves espatlles!
Si vols saber com entrenar els teus deltoides de manera correcta, pregunta als nostres tècnics de fitness. -
BURPEES
Els "burpees" són un gran aliat per millorar la nostra condició física.
És un exercici molt efectiu en el qual es treballen molts grups musculars (enfortirem els pectorals, tríceps, espatlles, quàdriceps, femorals, bessons, abdominals i glutis) i que per realitzar-lo no necessitem cap mena de material extra.Amb ells, treballem la força, la resistència i la coordinació.
Els burpees clàssics (perquè podem trobar diferents variants) s'executen de la següent manera:
1.- De la posició inicial (drets amb els peus a l'alçada dels malucs, farem una flexió de genolls fins a tocar el terra amb les mans.
2.- Després, sense desenganxar les mans del terra, impulsarem ambdues cames alhora, cap endarrere, fins a quedar-nos en posició de planxa i farem una flexió de pit.
3.- Quan hem fet la flexió, realitzarem el moviment contrari impulsant les dues cames per apropar els genolls de nou al pit.
4.- Per últim, farem un salt vertical tan alt com puguem, per acabar de nou a la posició inicial. -
ENTRENAMENT DE TRÍCEPS
Avui parlem de l'entrenament dels tríceps. Un grup muscular petit que es compon de tres porcions, i que s'ha de tenir molt en compte si el que volem és donar volum als nostres braços. Us destaquem uns exercicis que es poden considerar bàsics donat que es poden incloure dintre dels plans d'entrenament de tots els nivells. Si teniu dubtes en la seva execució o voleu saber més sobre el treball del tríceps, no dubteu en contactar amb els nostres tècnics de fitness! - Extensions de politja per a tríceps - Press tancat - Press Francès - Extensions posteriors amb manuelles Recorda que "hi ha vida més enllà" del treball de bíceps! 😉 -
ENTRENAMENT PLIOMÈTRIC
Has sentit a parlar alguna vegada de l'entrenament pliomètric?
Els entrenaments pliomètrics es basen a allargar o estirar un múscul, per immediatament ser escurçat el més ràpid possible.
Treballem amb la característica de què els músculs tenen una gran capacitat d'emmagatzemar gran quantitat d'energia en la seva fase d'estirament que pot ser aprofitada posteriorment en el moment de la fase d'escurçament.
Per fer un símil i entendre-ho millor, ho podem comparar amb una goma elàstica que és estirada i en soltar-la reacciona de cop i amb molta força.
Tot i que és molt generalitzada aquesta pràctica per treballar la força del tren inferior, també hem de saber que es pot aplicar a altres grups musculars del tren superior.
Aquí us deixem alguns dels principals beneficis que ens pot aportar aquest entrenament:
- Prevenció de l'osteoporosi
- Millora de la potència i la velocitat
- Millora de la coordinació intramuscular i intermuscular
- Millora l'estabilitat
- Millora l'eficiència i activació del sistema nerviós.
- Ajuda a prevenir lesions -
PECTORALS
Quan treballem els nostres pectorals, hem de recordar que és un múscul diferenciat en tres zones: superior, mitjana i baixa.
Per mantenir un bon equilibri entre totes és important fer diferents treballs que incideixin a cada una d'elles.
- Normalment es comença a treballar per la zona mitjana per adquirir amplitud i força, guanyant així més potencia en general. Tot un clàssic per treballar aquesta zona és el "press de banca" en un banc horitzontal.
- La part superior l'estrenarem amb exercicis de pectoral en el qual el banc estigui inclinat cap a dalt, ja bé sigui amb barra o manuelles.
- Incidir sobre la zona inferior ens ajudarà a incrementar el volum. Per treballar aquesta zona, haurem de fer-ho inclinant el banc cap a baix per així aïllar perfectament tota la part baixa del pit.Si tens dubtes o vols evolucionar en el teu entrenament de pectoral, consulta als nostres tècnics de fitness! Ells t’ajudaran a trobar els exercicis adequats.
-
PROTEÏNA VEGETAL
Avui parlem de les proteïnes d'origen vegetal i els beneficis que podem trobar amb el seu consum. Els aliments vegetals, a més d'energia i proteïnes, aporten vitamines, oligoelements i àcids grassos essencials. Aliments com els llegums, els fruits secs i llavors, els cereals, o el germen de blat, tenen un alt contingut de proteïnes. Entre els principals beneficis de l'aportació proteica en forma d'aliment d'origen vegetal podríem destacar: - Són menys acidificants, ja que van acompanyats de sals minerals - Contenent menys greixos i aquest son insaturats - No contenen colesterol - Aporten més fibra - Són fàcils de digerir - Són ideals per dietes baixes en calories -
ESTIRAMENTS
No oblidis la importància d'estirar i treballar la teva flexibilitat! Els entrenaments intensos fan que la nostra musculatura sigui sotmesa a un gran estrès. Això provoca un escurçament de les fibres muscular, com a resposta d'aquestes davant de la força que exerceix la càrrega a la qual estan sent sotmesos fins que la tensió s'acumula suficientment perquè el múscul retorni a la seva longitud normal. És per això, que és molt important estirar bé els músculs abans i després de practicar esport. Millorant la nostra flexibilitat podem aconseguir els següents beneficis: - Millora de l'equilibri muscular al voltant de les articulacions, millorant així les postures del nostre cos - Reducció del risc de patir lesions en practicar esport o a la nostra vida quotidiana - Increment del subministrament de sang i nutrients als músculs i cartílags, fet que també pot provocar una reducció del dolor muscular després de l'entrenament. -
LA IMPORTÀNCIA DEL TREBALL DE GLUTIS
Els "estàndards" estètics dels últims anys, han anat posant de moda el treball d'aquests músculs, tant en dones com en homes. Però el seu treball no només ens aporta beneficis estètics, sinó que té gran importància en altres factors que afecten directament al nostre estat de forma general i a la nostra salut. Com a extensors dels malucs i estabilitzadors de la pelvis, tenir uns glutis forts és fonamental per moure's amb facilitat, agilitat i seguretat. Tindre aquests músculs forts també ens farà augmentar el nostre rendiment si practiquem esports, ajudant-nos a millorar la nostra velocitat, potencia, explosivitat i agilitat. Entrena els teus glutis! Però recorda que, com a qualsevol altre múscul necessitarà recuperar-se, així que no l'entrenis cada dia d'una forma específica, i tampoc pretenguis aïllar el seu entrenament del tot. No deixis de costat l'entrenament de les musculatures annexes com els quàdriceps. -
VITAMINA D
Coneixes els beneficis de tenir uns bons nivells de vitamina D? Uns dels principals beneficis que ens dóna fer esport a l'exterior és l'aportació (de manera natural) de Vitamina D, i que ens la proporciona l'exposició de la nostra pell a la llum solar. Aquesta vitamina és un nutrient clau pel nostre organisme que ingressa directament al torrent sanguini fins a arribar al fetge, on s'activa i és administrada en l'àmbit cel·lular. Aquí us deixem algunes de les principals raons de la seva importància: - Exerceix un paper fonamental en la correcta absorció del calci i fòsfor pel que fa al sistema ossi - Disminueix així el risc de possibles lesions als ossos per estrès. - Regenera l'estructura muscular que es desgasta amb la pràctica esportiva. - Intervé directament en la capacitat oxidativa i la producció energètica (això ens ajuda a recuperar-nos millor i prevenir lesions en el moment de la pràctica esportiva) Aprofita el bon temps i surt a practicar activitat física a l'exterior! -
REPETICIÓ MÀXIMA (RM)
La força màxima és la força més alta que el nostre sistema neuromuscular és capaç d'expressar en una contracció muscular, la màxima capacitat de produir tensió que té un múscul en activar-se. Què és la RM o 1RM? Es tracta del màxim de pes que podem moure en tan sols una ocasió en un exercici determinat. Si els nostres objectius d'activitat física son molt específics sobre la millora de la nostra força o l'increment de la massa muscular, conèixer aquesta dada pot resultar pràcticament imprescindible, almenys als exercicis poliarticulars (com press de banca, esquats, pes mort, etc.) per poder planificar bé els nostres entrenaments. Com podem esbrinar aquesta dada? Si ets una persona entrenada i que executa ja un pla d'entrenament amb una tècnica correcta, pots aconseguir-la pel que en diem el mètode directe: cerca per intents progressius de la màxima que podem moure una sola vegada. - Realitza un escalfament adequat - Realitza sèries d'aproximació a la càrrega màxima fent una sola repetició per sèrie, prestant atenció a la intensitat i a la recuperació per no arribar amb el múscul fatigat al moment de la RM. - Aspectes a considerar: o Si aconsegueixes fer 2 repeticions, has de parar, pujar el pes, i tornar a començar. o Si no aconsegueixes fer cap repetició, has de parar, baixar el pes i tornar a començar. o Si aconsegueixes fer una única repetició, enhorabona! Ja tens la teva RM Et recomanem que sempre realitzis aquest tipus de proves sota supervisió d'un tècnic de sala o d'un company. Si tens qualsevol dubte, o consideres que no estàs preparat o preparada per aquest mètode consulta'ns! -
SALUT FÍSICA I MENTAL
Practica esport per la teva salut física, i també mental! Sempre tenim l'esport molt present com una manera de millorar la nostra salut física, però no hem d'oblidar que la pràctica d'activitat física també ens pot ajudar a millorar la nostra salut mental! Aquí et deixem alguns dels principals beneficis en l'àmbit psicològic que obtindràs amb la pràctica d'esport de manera regular: - Produeix els anomenats "químics de la felicitat": afavoreix l'alliberació d'endorfines, les substàncies químiques que genera el nostre cos i que produeixen sensació de felicitat i eufòria. - Redueix l'estrès: no hi ha res millor per a desconnectar de les nostres preocupacions diàries jugant una partida de pàdel, anant al gimnàs o sortint a córrer. A més, l'exercici també incrementa la producció de norepinefrina que modera la resposta del nostre cervell a l'estrès. - Millora l'autoestima: l'esport t'ajudarà a tindre una imatge de tu mateix millorada. No té a veure amb el teu pes, edat o nivell de rendiment, parlem de què l'exercici físic pot elevar la percepció positiva del teu propi atractiu i fer que et valoris més. - Millora les teves relacions socials: millorant la teva autoconfiança, milloraràs les possibilitats d'arribar als altres - Alleuja l'ansietat: l'alliberació de neurotransmissors durant la pràctica d'activitat física pot ajudar a calmar-se a aquelles persones que pateixen d'ansietat - Prevé el deteriorament cognitiu - Millora la teva memòria: incrementa la producció de cèl·lules de l'hipocamp que són responsables de la memòria i l'aprenentatge. - Incrementa la teva capacitat cerebral: produint més neurones i més connexions entre elles (neurogènesi) el teu cervell guanyarà forma i augmentarà la seva capacitat d'aprenentatge. -
CORE
L'entrenament del "core" (o nucli) és molt important per a totes les persones que practiquen algun esport, però també per aquelles que no, ja que s'enfoca en un treball de tonificació i enfortiment de tota la regió abdominal i la part baixa de l'esquena. Els músculs que componen aquesta àrea són els oblics, el recte abdominal, el sòl pelvià, el diafragma i el transvers abdominal. Mantenir aquest nucli del nostre cos sa i tonificat ens aportarà molts beneficis en l'àmbit del rendiment esportiu, però també de la salut. Aquí us destaquem uns quants: - Resulta clau per desenvolupar l'equilibri, l'estabilitat i la coordinació. - Millora la respiració fent que aconseguim expulsar tot l'aire dels nostres pulmons evitant que quedi aire pobre i deixant espai per major quantitat d'aire net. - Redueix el risc de lesions i millora la teva postura fent-la més equilibrada. Això ens permet mantenir postures més bones. Una bona opció per treballar el core són les nostres noves classes de CXWORKS! -
GAC
El GAC és una activitat ideal i molt efectiva per millorar la nostra figura i la nostra salut. Consisteix en un entrenament de tres zones específiques del nostre cos: els glutis, abdominals i les cames (D'aquí les sigles que donen nom a aquesta activitat) La pràctica d'aquesta activitat en grup, plantejada i supervisada per un professional, i amb la possibilitat de fer-ho amb una intensitat que puguem resistir, la fa molt més divertida i amena! L'objectiu és tonificar i enfortir aquests grups muscular i els seus principals beneficis són: - Enfortiment i tonificació de la musculatura. - Millora de la postura corporal, protegint millor la teva esquena per la teva vida quotidiana. - Ajuda a la crema de greixos - Ajuda a la reducció de la cel·lulitis - Millora la funció del sol pelvià -
RESILIENCIA
Les persones resilients no veuen una vida dura, sinó una vida amb moments difícils. La resiliència és la capacitat humana d'assumir amb flexibilitat situacions límit i sobreposar-se a elles, sortint inclús enfortides. Aquí et deixem 12 hàbits de les persones resilients que tu també pots practicar per millorar aquesta capacitat i desenvolupar tot el teu potencial davant qualsevol situació: - Sigues conscient de les teves potencialitats i limitacions - Sigues una persona creativa. No pensis només a formar, pensa a transformar. - Confia en les teves capacitats - Assumeix les dificultats com una oportunitat d'aprendre. - Viu el present - Mira la vida amb objectivitat, però sempre a través d'un prisma optimista - Envoltat de persones amb una actitud positiva. - No intentis controlar les situacions, sinó les teves emocions - Sigues flexible davant els canvis - Sigues persistent amb els teus propòsits - Fes front a les adversitats amb humor - Busca l'ajuda dels altres i el suport social. -
ENTRENAMENT DE LA FORÇA
L'entrenament de la força no ha de ser només per fisicoculturistes, o amb finalitats estètiques. És un tipus d'exercici que hauria de formar part del pla general de condicionament físic de tothom, ja que manté el múscul tonificat, redueix els índexs de greix corporal i ajuda a cremar més calories inclús quan no estem fent exercici. Tenir els músculs forts és especialment important a mesura que anem envellint: - L'enfortiment de la nostra part superior del cos ens permetrà dur a terme les nostres activitats quotidianes d'una manera més eficaç - L'enfortiment de la nostra part inferior del cos, juntament amb un programa d'entrenament de l'equilibri, pot millorar la nostra capacitat de desplaçar-nos i disminuir el risc de caigudes. -
CROSSHIIT
El Cross-HIIT WAPS és un entrenament d'alta intensitat dissenyat per augmentar les teves principals capacitats físiques com la força, l'agilitat, la potencia i la resistència. Un sistema d'entrenament equilibrat i efectiu per aconseguir el rendiment total del teu cos Et permet augmentar les teves capacitats atlètiques i et pot ajudar a perdre pes amb un alt gasto calòric Un entrenament ideal per a totes aquelles persones que busquen millorar el seu estat de forma general, la seva salut i el seu rendiment a altres esports. No pateixis pel teu nivell de forma. L'execució individualitzada dels exercicis farà que sempre trobis la intensitat adequada al teu estat de forma i puguis seguir la classe. L'objectiu principal és sempre poder completar l'entrenament sense donar-se per vençut! -
EXERCICI A CASA-SEGEUIX EN FORMA DURANT EL CONFINAMENT
Tan sols necessites 30' (mínim) al dia d'activitat moderada o 20' d'activitat vigorosa per tal de mantenir els teus nivells físics. Adequa les intensitats i treballs a les teves necessitats, combina exercicis d'intensitats diferents i fes-ho de forma regular. -
CICLISME INDOOR – UNA VISIÓ GLOBAL SOBRE ELS SEUS BENEFICIS
Dintre de la família d’activitats dirigides dels centres fitness, ens podem trobar el Ciclisme Indoor, una de les activitats més demandades pels usuaris gràcies als seus beneficis, tant fisiològics com psicològics. És un programa d’entrenament realitzat sempre sobre una bicicleta estàtica que posseeix un disc d’inèrcia que aconsegueix que el pedaleig sigui més natural i similar a les bicis de ruta i de muntanya. És freqüent parlar del ciclisme Indoor com un treball aeròbic, però... -
Els Entrenaments Personals. Una Eina Molt Eficient
Quan parlem d’entrenaments personals, ens referim a l’oportunitat d’entrenar de forma individualitzada amb un client, i fer-ho de la forma més òptima per a ell. Al treball centrat en aconseguir uns objectius específics, que poden néixer de necessitats i també d’ambicions per aconseguir diferents reptes. Un entrenador personal és un professional de l’activitat física i l’esport, que prescriu exercicis, motiva i fixa metes de forma individualitzada, tenint en compte... -
Evitem les lesions
Tota pràctica esportiva conviu amb la possibilitat de passar per un procés lesió, i cada esportista té un llindar individual pre-lesió, del qual s’ha de mantenir allunyat. Quins factors aproximen a l’esportista a aquest llindar? -
Pilates & Yoga
A WAPS pots trobar un grup de classes dirigides més suaus, centrades en el jo i que són atractives per aquells que volen cuidar-se. Oferim Pilates i Balance com a mètodes de condicionament físic sense impacte articular, basades en moviments controlats i fluids, i que en tot moment mantenen una connexió entre cos i ment. En les sessions de Balance es combina diferents disciplines com el Pilates, Tai-txi, Ioga, estiraments i relaxació. Les dues són modalitats esportives que apareixen encaixades dins un mateix estil, cadascuna té uns objectius i característiques... -
Entrenaments WAPSTRAINING i HIT – El material complementari
Acostumats a veure entrenar als centres esportius amb màquines, manuelles, barres, politjges… Inclús amb Activitats Dirigides com B.Pump, Tonificació, GAC… on el material utilitzat principalment també són barres carregades de discos, oferim la possibilitat d’entrenar amb un material complementari i funcional que ens ofereixen un treball dinàmic, divertit, i a la vegada exigent, afavorint sobretot la posició i el control postural, així com l’equilibri, la coordinació i una exigència muscular... -
Entrenament físic en nens/es
Durant la infantesa i la pubertat, existeix una gran finestra d’entrenament físic que repercutirà en beneficis durant l’etapa adulta. No tots els nens maduren al mateix temps però existeixen certes fases sensibles en relació a l’edat biològica. De manera prèvia al pic hormonal de la pubertat es poden començar a realitzar treballs de força, alhora que incidir sobre altres aspectes com per exemple la sinergia muscular. D’altra banda el component neural relacionat amb la força és perfectament viable de treballar un cop consolidada la segona infantesa (7 anys), ja que durant aquest període... -
Les agulletes
Les agulletes son petites retures microfibrilars, que es produeixen per una inflamació del múscul, quan aquest rep un estímul superior al que està adaptat, per això quan després d’estar un temps sense fer esport tornem a treballar el músculs, tenim agulletes o quan fem un canvi de rutina on interfereixen diferents fibres musculars que portaven temps inactives o que no rebien suficient estímul, també tenim agulletes. El procés d’entrenament ha de ser sempre progressiu i ... -
L'Estrès
L’estrès Es tracta d’una reacció fisiològica que ens permet reaccionar adequadament en els moments de perill, però quan es mante en el temps té greus conseqüències per la nostra salut. Quan estem en situació d’estrès, el nostre cervell dona senyals d’alarma a la resta del nostre organisme. El cor respon augmentant les pulsacions i la respiració, per aconseguir un extra d’oxigen a la sang davant d’aquesta situació de senyal “perill”... -
Hipopressius i el seu entrenament
Ja fa anys que l’entrenament Hipopressius ha suposat una revolució per a l’àmbit de la salut femenina (principalment) com a una alternativa d’exercici terapèutic per al Sol Pèlvic. El Sol Pèlvic forma part del nostre “Core” o centre d’estabilització. Aquest core està format pel diafragma, el sol pèlvic, l’abdominal i lumbar. Aquest conjunt muscular treballa de forma sinèrgica per estabilitzar la columna i ajudar el mecanisme respiratori. -
Entranament Propioceptiu
D’una manera molt global, podem dir que la propiocepció és el “sentit” que ens permet obtenir informació sobre les articulacions i musculatura del nostre cos, cosa que permet conèixer per exemple la posició que ocupen en l’espai les nostres extremitats. Tot i que la propiocepció només és una petita part dels processos que intervenen en activitats que contenen desestabilitzacions i re-equilibris, el seu treball és fonamental ja que intervé no només en l’entrenament sinó en simples activitats quotidianes com per exemple pujar i baixar escales. -
Beneficis del ball
El ball és una bona activitat perquè la gent de totes les edats aconsegueixi mantenir-se en forma. A més de ser divertit, el ball té molts beneficis positius per a la salut, guanyem en forma física i ens sentim més àgils i millor en tots els aspectes. -
El Sol Pèlvic
Molts són els mites i les creences que existeixen respecte al sol pèlvic i aquest fet ens porta al desconeixement, i conseqüentment, a treballar-lo de forma incorrecta. Aquest conjunt de músculs es troba concretament a la part inferior de la zona abdominal, i té com a funció principal suportar òrgans (bufeta, úter, vagina, etc.). Tenir un bon to muscular en aquesta zona ens aporta diferents beneficis, com evitar la incontinència urinària, millorar les relacions sexuals, facilitar el part i la recuperació post-part, entre molts altres els quals els homes també poden beneficiar-se. És una musculatura que necessita un treball molt específic per activar-se, el qual es centra en vàries tipologies d’exercicis. -
Activitats d'estiu
Possibles Activitats que podràs realitzar per mantenir-te durant les vacances -
10 Mites Típics del Gimnàs
Els 10 mites típcs del gimnàs seran analitzats a continuació, són creences que sempre han estat presents als gimnasos, però que no son del tot cert: